ظرفشویی چیست ؟

 امروزه ماشین ظرفشویی به یکی از پرکاربرد ترین وسایل در منازل و رستوران ها تبدیل شده است. ماشین ظرفشویی یک دستگاه مکانیکی برقی است که برای شستن و تمیز کردن ظرف‌ها و وسایل خوردن و آشامیدن به کار می‌رود. از ماشین ظرف‌شویی در رستوران‌ها و آشپزخانه‌های منازل استفاده می‌شود و کمک می کند تا بدون زحمت، حجم بالایی از ظروف را با سرعت بالا بشوییم.

تاریخچه

نخستین ماشین ظرف‌شویی را یک زن ثروتمند به نام جوزفین کاکرن در سال ۱۸۸۶ اختراع کرد و آن را در نمایشگاه جهانیِ شیکاگو در ۱۸۹۳ به نمایش گذاشت.

انواع ماشین ظرف‌شویی

  • ماشین ظرف‌شوییِ توکار که داخل کابینت نصب می‌شود و قابل جابه‌جا کردن نیست.
  • ماشین ظرف‌شوییِ رومیزی و سبک قابل جابه‌جا شدن هستند و تنوع رنگیِ بسیار بالایی دارند.
  • ماشین ظرف‌شویی ایستاده برای حجم‌های بالاترِ ظروف مورد استفاده است و درست مثل ماشین لباس‌شویی به جایگاهی در آشپزخانه برای نصب شدن نیاز دارد.

     

    عملکرد ماشین ظرفشویی

    برای استفاده از ماشین ظرفشویی کاربر ابتدا دستگاه را روشن می کند و تنظیمات لازم را به دستگاه اعمال می کند، سپس با فشردن دکمه شروع ظرفشویی شروع به کار می کند. زمانی که دستگاه فرآیند شست و شو را آغاز می کند ابتدا آب از مخزن نمک عبور کرده و وارد حوضچه می شود، سپس این آب توسط پمپ در دستگاه به گردش در می آید و توسط بازوهای آبپاش با فشار بالا بر روی ظروف پاشیده می شود تا ظروف کاملا تمیز شوند. پس از تمیز شدن ظروف آب کثیف تخلیه شده و در صورت فعال بودن گزینه خشک کن دستگاه با گرم کردن محیط ظروف را خشک می کند و عملیات شستشو به پایان می رسد.

    انواع شوینده ماشین ظرفشویی

    • قرص ماشین ظرفشویی جهت شستشو و تمیز کردن ظروف بدون نیاز به مواد شوینده دیگر.
    • نمک مخصوص جهت کاهش سختی آب.
    • مایع جلا دهنده که به دلیل حالت براقی که روی ظروف ایجاد می‌کند مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    • بوگیر ماشین ظرفشویی برای از بین بردن بوی بد ماشین ظرفشویی.
    • خشگیر ماشین ظرفشویی برای جلوگیری از خش و خط افتادن ظروف.
    • پودر ماشین ظرفشویی که می‌تواند جایگزین قرص ماشین ظرفشویی بشود.
    • جرم گیر ماشین ظرفشویی برای جلوگیری از رسوب آهک در ماشین ظرفشویی.
    بخش‌های گوناگون
    • مخزن: یا از جنس پلاستیک است یا از جنس استیل (فولاد ضدزنگ)
    • قفسه: دارای اندازه‌هایی گوناگون برای ظرف‌ها با اندازه‌های گوناگون است.
    • فیلتر غذا: گاهی بازماندهٔ غذاها برای آنکه بتواند خارج شود، نخست آسیاب و سپس همراه با آب خارج می‌شود.
    • آب‌گرمکن: آب گرم، کار شست‌وشو را بهتر می‌کند.
    • سوراخ‌های آب‌فشان: سوراخ‌هایی هستند که آب از راه آن‌ها با فشار بیش‌تری خارج می‌شود و شست‌وشوی بهتری انجام می‌شود.
    • خشک‌کن: ظرف‌ها را خشک می‌کند و برق زیادی هم مصرف می‌کند.
    • بخش الکترونیکی: برای برنامه دادن و شست‌وشوی هوشمند است.

        منبع : https://fa.wikipedia.org

     

     


مطالب پر بازدید