نحوه سوئیچ کردن بین شبکه تحت دامین و ورک گروپ

انتشار: 1401/10/24 - بروزرسانی: 1401/12/24
توسط: مهناز جوانی

دنیای شبکه های کامپیوتری و امکان ارتباط بین شبکه های یک مجموعه با هدف اشتراک گذاری منابع نرم افزاری و سخت افزاری بسیار گسترده می باشد. شرکت مایکروسافت برای شبکه کردن کامپیوترها 2 راه حل  ارائه نموده است که در هر دو روش دسترسی آسان و حفظ امنیت داده ها برای کاربران ضروری محسوب می شود این دو روش شامل شبکه   Domaine  و workgroups می باشد و با توجه به نیاز خود می توانید از روش تبدیل شبکه workgroup به Domain استفاده کنید.

در این مقاله قصد داریم در ابتدا ویژگی های شبکه ورک گروپ و شبکه دامین را مطرح کنیم  و در ادامه نحوه سوئیچ کردن بین شبکه تحت دامین و ورک گروپ را بررسی می نماییم .قبل از بررسی روش تبدیل شبکه workgroup به Domain بهتر است با ویژگی های کلی این شبکه ها آشنا شویم.

✴️✴️ تماس با کارشناسان فنی رایانه کمک  : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129

 

آنچه در این مقاله می خوانیم:

شبکه workgroup  چیست؟

✅شبکه Domain چیست؟

✅تفاوت شبکه workgrops  و Domain چیست؟

✅چه اقداماتی برای سوئیچ شبکه ورک گروپ به دامین باید انجام دهیم؟

عضو کردن یک سیستم در شبکه دامین

مزایای شبکه های ورک گروپ

معایب شبکه های ورک گروپ

✅سوالات متداول

✅سخن آخر

 

شبکه workgroup  چیست؟

شبکه workgroup  یک نوع از دسته بندی منطقی است که برای اشتراک گذاری کامپیوترها به یکدیگر می توان از آن استفاد کرد.  ورک گروپ به شبکه peer- to – peer  نیز معروف است چرا که تمام سیستم های موجود در یک شبکه workgroup دارای اهمیت هستند .

 

به طور خلاصه شبکه workgroup  برای شبکه های کوچک که امنیت و مدیریت متمرکز در آن ضرورت ندارد استفاده می شود و ساختار ساده تری نسبت به شبکه Domain   دارد. با توجه به این موضوع که شبکه ورک گروپ در گروه low security قرار دارد ولی برای قرار گرفتن کامپیوتر در شبکه باید user  و pass  صحیح وارد شود تا کامپیوتر میزبان در LSD خود این اطلاعات را اعتبار سنجی نماید.

 

 

 

شبکه Domain چیست؟

شبکه  Domain  یکی از انواع شیوه های شبکه کردن کامپیوتر می باشد که تحت سیستم عاملهای مختلف قابل پیاده سازی می باشد، این روش در خصوص شبکه های بزرگ مانند سازمان ها و مدارس و شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد و برای کنترل و مدیریت تعداد زیادی از کامپیوترهای زیر مجموعه، قابلیت های متفاوتی را در اختیار ادمین شبکه قرار می دهد. شبکه دامین برای برقراری ارتباط بین چند سیستم با استفاده از مکانیزم اعتبار سنجی متمرکز عمل می کند و در ویندوز نسخه سرور برای این کار از سرویسی به نام اکتیو دایرکتوری استفاده می نماید.  در پاسخ به سوال اکتیو دایرکتوری چیست؟ باید بگوییم اکتیو دایرکتوری برای کنترل دسترسی ها و مدیریت و سازماندهی کاربران در زیرگروه های منطقی می باشد.

دسترسی به اطلاعات در شبکه دامین با ورود اولیه انجام می شود و باید ابتدا نام کاربری و پسورد توسط دامین چک شود و با توجه به سطح دسترسی هر کاربر اطلاعات و قابلیت ها در اختیارش قرار می گیرد.

 

پیشنهاد مطلب: کارت شبکه از مهمترین تجهیزات سخت افزاری محسوب می شود برای آشنایی و روش نصب این قطعه مهم، مقاله کارت شبکه چیست را از دست ندهید.

تفاوت شبکه workgrops  و Domain چیست؟

یکی از اصلی ترین تفاوت ها وجود سرویس اکتیو دایرکتوری در شبکه Domain می باشد این سرویس امکان مدیریت مرکزی را برای ادمین فراهم می کند تا نظارت و کنترل روی اعضای تحت شبکه داشته باشد تمام تنظیمات توسط شبکه Domain قابل کنترل است به شرط آنکه کامپیوترها عضو اکتیو دایرکتوری باشند.

در ادامه تفاوت شبکه های domainوworkgrops می توان به ضرورت وجود سرور در شبکه های Domain اشاره کرد و لزوم نصب سرویس هایی مانند Active Directory روی سرور اشاره کرد .تمام مجوز ها برای اعضا توسط اکتیو دایرکتوری اعتبار سنجی می شود.

در شبکه های ورک گروپ کامپیوترهای اعضا از طریق سوئیچ به یکدیگر متصل می شوند و برای ارتباط به یکدیگر تنها به اجازه کامپیوتر مقصد نیاز دارند ولی در خصوص شبکه های Domain  ارتباط کامپیوترها با یکدیگر نیازمند تأییدیه از سمت سرور می باشد.

در شبکه های دامین تمرکز بیشتری روی امنیت و مدیریت کامپیوترهای تحت شبکه وجود دارد.

شبکه های دامین نیازمند نیروی متخصص با دانش فنی است ولی شبکه ورک گروپ ساختار ساده تری دارد.

برای اعمال تغییرات و یا نصب برنامه در شبکه ورک گروپ به صورت لوکال و تک به تک باید انجام شود ولی در شبکه دومین تنظیمات روی Domain controller انجام می گردد.

شبکه ورک گروپ عملکردی مشابه peer- to-peer دارد اما ساختار شبکه دومین به صورت کلاینت سروری می باشد.

نام گذاری در شبکه های دومین می تواند توسط DNS انجام شود ولی در شبکه های Workgroups بر اساس IP آدرس این کار انجام می گردد.

همانطور که در موارد فوق اشاره شد، شبکه های دامین مزیت های بیشتری نسبت به شبکه ورک گروپ دارند در ادامه روش تبدیل شبکه ورک گروپ به دامین را بررسی می کنیم

 

چه اقداماتی برای سوئیچ شبکه ورک گروپ به دامین باید انجام دهیم؟

  •  نصب و راه اندازی ویندوز سرور
  • نصب و راه اندازی سرویس اکتیودایرکتوری روی همین سرور
  • تبدیل کردن سرویس اکتیو دایرکتوری به Domain controller
  • نامگذاری کامپیوترها
  • عضو کردن کامپیوترها در شبکه اکتیو دایرکتوری                             
  •  

عضو کردن یک سیستم در شبکه دامین

برای وارد کردن یک سیستم به یک شبکه تحت دامین می بایست مراحل زیر را انجام دهید:

در گام اول کلیدهای ترکیبی Win+R را بفشارید و در پنجره ای که ظاهر می شود عنوان sysdm.cpl را تایپ کنید.

 

 

در ادامه از قسمت computer name روی گزینه change       کلیک کنید.

 

 

از قسمت member of با دو گزینه Domain و workgroup مواجه می شود. این قسمت را روی  Domain انتخاب کنید و نام دامین خود را وارد نمایید.

 

 

در مرحله آخر نام کاربری و رمز خود را وارد کنید.

 

 

 

در نهایت یک بار سیستم را Restaret  کنید.

مزایای شبکه های ورک گروپ

شبکه های ورک گروپ معمولا برای محیط های کوچک مانند شرکت یا دفاتر کوچک طراحی شده است، که این شبکه ها مزایای دارد که شامل موارد زیر است:

  • نصب و پیکربندی آسان
  •  ارائه عملکرد مطلوب
  •  اشتراک گذاری تمام محتوا و منابع با سیستم های موجود در شبکه
  •  تنظیم نام شبکه های ورک گروپ مستقل از هرگونه وابستگی سخت افزاری

معایب شبکه های ورک گروپ

از جمله مهمترین معایب شبکه های ورک گروپ عبارتند از:

  •  اقدامات امنیتی ارائه شده در شبکه های ورک گروپ به اندازه اقدامات امنیتی موجود در دامنه، قوی نیستند.
  •   استفاده از شبکه های ورک گروپ برای اشتراک گذاری داده های حساس، انتقال و شبکه های تجاری پیشنهاد نمی شود.
  • هیچ مدیریت متمرکز منابعی بر خلاف شبکه دامنه، در آن وجود ندارد.

سوالات متداول

در ادامه به پاسخ  به برخی سوالات رایج می پردازیم.

پیش نیاز تبدیل شبکه ورک گروپ به شبکه دومین چه می باشد؟

 نصب و راه اندازی ویندوز سرور و تبدیل کردن آن به دامین کنترلر پیش نیاز سوئیچ شبکه workgroup به شبکه Domain است.        

ادمین شبکه Domain به چه دانش ومهارتی نیاز دارد؟

یک ادمین شبکه دامین باید دانش کافی در زمینه راه اندازی مدیریت و امنیت شبکه های کامپیوتری را داشته و امکان مدیریت کاربران و راه اندازی سرویس های مختلف تحت شبکه را داشته باشد.

مزایای شبکه دامین چیست؟

به طور خلاصه می توان به داشتن تمرکز بیشتر روی امنیت و مدیریت کامپیوترهای تحت شبکه اشاره کرد.

از شبکه workgroup  در چه مواردی استفاده می شود؟

برای شبکه کردن کامپیوترها در مجموعه های بسیار کوچک که امنیت و مدیریت متمرکز در آن ضروری نمی باشد و صرفاً اشتراک گذاری یک سخت افزار مانند پرینتر جوابگوی نیاز مجموعه باشد.

 

سخن آخر

در این مقاله سعی کردیم نحوه سوئیچ کردن بین شبکه تحت دامین و ورک گروپ، را بررسی کنیم. ضمن تشکر از همراهی شما و مطالعه این مطلب تا انتها اگر در حین تبدیل شبکه تحت دامین به ورک گروپ  سوالی داشتید میتوانید با مجموعه رایانه کمک تماس بگیرید. رایانه کمک سالهاست در زمینه حل مشکلات اینترنتی و کامپیوتری در کنار شما است، راه های تماس با ما شماره هوشمند9099071540 که از طریق تلفن های ثابت و همچنین شماره اعتباری0217129 میتوانید از طریق موبایل یا تلفن ثابت با ما در ارتباط باشید.

 قابل توجه شما کاربر گرامی:  محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است و در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید