تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی

استفاده از سپرده موضوع قرارداد جهت اعطای تسهیلات به متقاضیان، تابع شرایط زیر خواهد بود: فعالیت‌های واجد اولویت و قابل قبول برای اعطای تسهیلات عبارتند از:
الف) سرمایه در گردش طرح‌ها و فعالیت‌های تولیدی
ب) طرح و فعالیت‌های صادراتی
سقف تسهیلات سرمایه در گردش برای فعالیت‌های صادراتی کالاهای صنعتی برای اشخاص حقیقی پنجاه میلیارد ریال و برای اشخاص حقوقی پانصد میلیارد ریال است.
الف) تمام اشخاص حقیقی ایرانی دارای هویت و مجوزهای قانونی لازم از مراجع ذیربط که بر اساس مقررات بانک مرکزی منعی برای دریافت تسهیلات بانکی ندارند.
ب) تمام اشخاص حقوقی خصوصی و تعاونی ثبت شده در ایران و بنگاه‌های اقتصادی متعلق به موسسات عمومی غیردولتی دارای اهلیت که مطابق اساسنامه خود فعالیت نموده و بر اساس مقررات بانک مرکزی منعی برای دریافت تسهیلات بانکی ندارند.
ج) موسسات و شرکت‌هایی که به صورت مشترک، با سرمایه‌گذاران خارجی فعالیت دارند.
سهم آورده متقاضی برای استفاده از تسهیلات سرمایه در گردش مطابق ضوابط و مقررات بانک عامل است.
اعطای تسهیلات به اشخاص حقوقی مجاز، مشروط به آن است که نسبت حقوق صاحبان سهام به مجموع دارایی‌های شرکت در زمان تسلیم درخواست به بانک عامل و هر مقطع زمانی از 20% کمتر نباشد.
- پرداخت تسهیلات به موسسات و شرکت‌هایی مجاز است که حداقل 80% سهام یا سهم‌الشرکه آن‌ها مستقیم یا با واسطه اشخاص حقوقی متعلق به اشخاص حقیقی باشد.
- پرداخت تسهیلات به اشخاص حقوقی و بنگاه‌های اقتصادی که صرف نظر از نوع مالکیت، بیش از 20% اعضای هیات مدیره آن‌ها توسط مقامات دولتی تعیین می‌شوند، ممنوع است.
- موسسات و شرکت‌هایی که اکثریت مطلق سهام آن‌ها متعلق به موسسات عمومی و عام‌المنفعه نظیر موقوفات، صندوق‌های بیمه‌ای و بازنشستگی و موسسات خیریه عمومی است، در حکم موسسات و شرکت‌های متعلق به نهادهای عمومی غیردولتی هستند.

تسهیلات ارزی از محل منابع صندوق توسعه ملی

1- اعطای تسهیلات ارزی در قالب عقود اسلامی به متقاضیان از محل منابع ارزی صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح ها و فعالیت های دارای توجیه در بخش های خصوصی‏- تعاونی و بنگاه های اقتصادی وابسته به موسسات عمومی غیر دولتی در چارچوب نظامنامه و با رعایت شرایط قرارداد بانک با صندوق و صرفاً به اولویت های ابلاغی از سوی صندوق از قبیل طرح ها و فعالیت های نفت، گاز، پتروشیمی و پالایشگاه، طرح ها و فعالیت های حمل و نقل ریلی، طرح ها و فعالیت های نیروگاهی و آب شیرین کن ها و سایر طرح های اعلامی پرداخت می شود، مشروط به اینکه بتوانند از محل ارزآوری ناشی از صادرات محصول خود، نسبت به بازپرداخت اصل و سود تسهیلات دریافتی به صورت ارزی اقدام کنند.
2- متقاضیان استفاده از منابع صندوق توسعه ملی می توانند طرح های خود را به بانک ارائه دهند و بانک صرفا در چارچوب اولویت های اعلامی از طرف صندوق و فعالیت های دارای توجیه نسبت به پذیرش، بررسی و تصویب (قبول یا رد) طرح ها در ارکان اعتباری خود اقدام می کند.
3ـ اعطای تسهیلات از محل منابع صندوق توسعه ملی، به مؤسسات و شرکت‌هایی مجاز است که حداقل هشتاد درصد (80%) سهام یا سهم‌الشرکه آن‌ها مستقیم و یا با واسطه اشخاص حقوقی، متعلق به اشخاص حقیقی باشد.
4- اعطای تسهیلات از محل منابع صندوق به اشخاص حقوقی و بنگاه‌های اقتصادی که صرف‌نظر از نوع مالکیت، بیش از بیست درصد (20%) اعضاء هیأت مدیره آن‌ها توسط مقامات دولتی تعیین می‌شوند، ممنوع است.

آخرین تاریخ به روزرسانی: اسفند ماه 1400

 

 منبع : https://tejaratbank.ir